Giriş Yap
Çarşı Medya kullanıcı arayüzüne giriş yapmak için kullanıcı adınızı ve parolanızı girin.
Akciğer Yarası Neden Olur, Nasıl İyileşir?
Akciğer yarası çok sık meydana gelmez ve oldukça ciddi bir hastalıktır. Bu hastalığın belirtileri görülmeye başlandığında acilen doktora gidilmeli ve tedavi süreci başlatılmalıdır. En önemli belirtisi şiddetli öksürüktür. Öksürürken bazen kan geldiği de görülür. Bu andan itibaren acilen doktora görünmek gerekir. Bu tür durumlarda erken teşhis önemlidir.
Ayrıca, bu hastalıkta nefes darlığı, hareket ederken zorlanma ve ses kısıklığı da görülen belirtiler arasındadır. Bu hastalığın ilerlemesi başka akciğer sorunlarına ve daha ciddi sağlık problemlerine de yol açabilir. Kötü huylu yaralar akciğer kanseri belirtisi kabul edilir. Bu yaraların iyileşmesi çok mümkün değildir. Bunun için en başta önlem almak ve bazı zararlı etkenlerden kaçınmak gerekiyor.
Akciğer Yarasının Oluşum Sebepleri
Akciğer yarasının oluşması için birçok sebep sayılabilir. Bunların başında sigara gelir. Sigara kullanımının akciğerlere zararı önemli boyutlarda. Kötü huylu yaralarda sigara kullanımını mutlaka bırakmak gerekiyor.
Enfeksiyonlar da zamanla akciğerde yaralara sebep olabilir. Ayrıca romatizmal hastalıklar ve bu konuda kişinin yatkınlığı da akciğer sorunlarına yol açar. Kullanılan bazı ilaçlar, radyasyon, çevreden gelen zararlı gazlar akciğerde yara oluşumunu tetikler.
Akciğer Yarası Nasıl İyileşir?
Akciğer yarasını iyileştirmek için doktor tedavisi gerekir. Bu tedavi, uzun ve zorlu bir süreçtir. Genelde ışın tedavisi ile yaralar iyileştirmeye çalışılır. Ciddi vakalarda bu yaraların iyileşmesi zordur. Doktor tedavisi sürerken evde kişinin kendi uygulayabileceği bazı yöntemler de var. Bu bitkisel yöntemleri doktora danışarak kullanmak gerekir. Akciğere iyi gelen yiyecekler,
Meyan Kökü: Meyan kökü bitkisi akciğer yarası için kullanılabilir. Akciğerdeki iltihabı sökmeye yarar ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
Güneş Işığı: Akciğer yarası olanların gün ışığından mahrum kalmaması gerekir. Bu hastalığa yakalananların bol bol güneş ışığı gıdasını alması önerilir.
Sebzeler: Akciğer hastalıklarında ve yarasında vitamin alımı önemlidir. Her dönemin mevsimin gereği yeşil sebzeler bolca tüketilmelidir. Akciğer hastalıklarında beslenme önemli bir faktördür.
Zencefil: Zencefil, akciğerdeki zararlı maddeleri ve enfeksiyonları gidermeye yarar.
Andız Otu: Andız otu balgam söktürücü bir bitkidir. Akciğerle ilgili hastalıklarda genelde tercih edilen bir bitkidir. Astım, bronşit gibi hastalıklarda da kullanılır. Bu bitkiyi kullanmadan önce doktora danışmak gerekir. Ayrıca hamilelerin kullanması doğru değildir.
Menü
En Çok Okunanlar
Neden 30 gün oruç tutuyoruz?
Mayıs 2018
Akciğer Yarası Neden Olur, Nasıl İyileşir?
Şubat 2018
Gelmiş Geçmiş En İyi Sporcular
Şubat 2018
Selfie Çubuğu Nasıl Kullanılır
Şubat 2018
Peygamberimiz ramazan’da ne yerdi
Mayıs 2018
Çocuklarda Karın Ağrısı Nasıl Geçer
Şubat 2018
Satranç Nasıl Bulundu? Tarihçesi
Şubat 2018
Türkiye’nin en tehlikeli hayvanları
Mayıs 2018
En Çok Bitcoin Kazandıran Siteler
Şubat 2018
Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için yasal mevzuata uygun çerezler 🍪 kullanıyoruz. Çarşı Medya'yı kullanarak bu çerezleri kabul etmiş olursunuz.