Giriş Yap
Çarşı Medya kullanıcı arayüzüne giriş yapmak için kullanıcı adınızı ve parolanızı girin.
Avusturya Vizesi
Avusturya vizesi, herhangi bir amaç için Avusturya’ya yapılacak seyahatler için alınması gereken bir vize çeşididir. Avusturya ülkesi, Schengen türü vize veren ülkeler arasında yer aldığı için buraya gitmek isteyen Türk vatandaşlarının Schengen vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.
Avusturya Turist Vizesi Veriyor mu?
Avusturya’ya turistik amaçlı gitmek isteyen vatandaşların öncelikle turist vizesi almaları gerekmektedir. Bu da yine Schengen vizesi alınması gerektiği anlamına gelmektedir. 90 günden az ziyaretler için C tipi bir turist vizesi alınması zorunludur.
Avusturya turist vizesi veriyor mu; evet, Avusturya Büyük Elçiliği ve Avusturya Baş Konsolosluğu tarafından verilen onay doğrultusunda, Avusturya’ya turist vizesi alınmaktadır. Yani bu bağlamda Avusturya, turist vizesi veren ülkeler arasındadır.
Avusturya turist vizesi almak zor mu; evet bu ülke özellikle vize işlemleri yani başvuruları sırasındaki katı tavırları ve kesin çizgileri ile bilinmektedir. Çünkü Avusturya, göçmenlik konusu etkileyen her türlü konuda aşırı hassas davranan ülkeler arasındadır.
Vize alma işleminin olumsuz sonuçlanması için, sizden istenen evrakların yanı sıra, ülkenize geri dönme konusunda da büyük ve sağlam sebeplerinizin olduğunu kanıtlamalısınız. Aksi takdirde özellikle ilk kez vize alacaklar için Avusturya’dan vize alma süreci oldukça zor olacaktır. Daha önce Schengen vizesi almış olanlara gelirsek, bu kişiler için vize alma işlemi biraz daha kolay gerçekleşebilir. Fakat yine de istenen evrakların aslına uygun bir şekilde tamamlandığından emin olmalısınız.
Avusturya turist vizesi fiyatı; 150 Euro olarak belirtilmiştir. Avusturya turist vizesi kaç günde çıkar; 7gün içerisinde, başvurularının olumlu olması halinde vizenin çıktığı belirtilmiştir. Ancak resmi tatiller ya da başvuru merkezlerinde meydana gelen yoğunluk nedeniyle bu süre uzayabilir.
Avusturya turist vizesi red nedenlerini merak edenler için en büyük etkenin, kişilerin kendi ülkelerine döneceği tarih konusunda kesin kanıtlar sunamamasıdır. Schengen tipi vize veren ülkeler arasında katı kurallara sahip olan Avusturya’ya ülkenize geri dönüş için kesin ve sağlam sebepler sunamadığınız takdirde vize başvurunuz reddedilir. Bunun yanı sıra eksik evrak teslimi ya da teslim edilen evraklarda hataların yer alması da yine Avusturya’nın vize başvurunuzu reddetmesi için geçerli sebepler arasındadır. Buna binaen her ülkenin, hiçbir sebep belirtmeksizin, yapılan vize başvurularını gerekli gördükleri takdirde reddetme hakları vardır.
Avusturya turist vizesi yenileme işlemlerini merak edenler içinse, bu kişilerin yeniden vize başvurusunda bulunmaları ve vize başvurusu için yukarıda belirttiğimiz işlemleri tekrarlamaları gerektiğini söyleyebiliriz.
Avusturya Vizesi Nasıl Alınır?
Avusturya’nın belirlediği katı ve kesin vize politikası nedeniyle, ülkeden vize almak isteyen vatandaşların aklında çeşitli soru işaretleri oluşmaktadır. Bunlardan en çok merak edilenleri teker teker cevaplayalım:
- Avusturya vizesi nasıl kolay alınır; sorusu için sizden istenen evrak, form ve belgeleri eksiksiz ve usule uygun bir şekilde hazırlamanız ve teslim etmeniz gerektiğini söyleyebiliriz. Bu her ülkenin en temel şartı olmakla beraber, Avusturya gibi vize konusunda hassas bir politika izleyen ülkeler için daha büyük önem taşımaktadır.
- Avusturya davetiye ile vize alma durumu da vize işlemleri arasında merak edilen konular arasında yer almaktadır. Turistik seyahat kapsamında çıkılan gezilerde davetiye alınması şart koşulmamıştır. Ancak öğrenim, kurs, seminer, çalışma gibi durumlarda kesinlikle davetiye alınmış olması zorunludur.
- Avusturya C vizesi tanımını bilmeyenler için, bu vize türünün kısa süreli ülke ziyaretlerinde alındığını belirtelim. 90 günü aşmamak şartı ile verilen vizelerin her biri C vizesi kategorisine dahil olur. Örneğin; turistik geziler, aile ziyareti, kongre ve kısa süreli seminerler, kısa süreli iş seyahatleri gibi gibi.
- Avusturya D vizesi ise; ülkede uzun süreli kalmak isteyen vatandaşlara verilmektedir. Bunun için de o ülkede oturma izninin alınması gerekmektedir. Avusturya’da çalışacak, eğitim görecek, evlenecek ya da uzun süreli iş yapacak kişiler D tipi vize almak zorundadırlar.
Avusturya Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Avusturya C vizesi evrakları için yukarıda belirtilen evraklar esas alınmalıdır. Yapılacak aile ziyaretleri, kısa süreli eğitim programları, turistik geziler gibi amaçlar doğrultusunda vize almak isteyenler; Schengen c kategorisi vize başvurusunda bulunmalıdırlar. Bu kategoride merak edilen Avusturya vizesi evrak listesi için gerekli olan belgeler aşağıda yer almaktadır.
- Pasaport Aslı (En az 6 ay geçerlilik süresi olması geremektedir.)
- Avusturya Vizesi İçin Gerekli Başvuru Formu
- Biyometrik Fotoğraf (2 adet)
- Nüfus Kayıt Örneği (Tam vukuatlı)
- Seyahat Sebebinin Vurgulandığı Dilekçe
- Çalışanlar İçin İş Yeri Belgeleri ( SGK dökümleri, işe giriş belgeleri vb.)
- Öğrenciler İçin Eğitim Belgeleri (Noter onaylı ve İngilizce olarak düzenlenmiş öğrenci belgesi)
- Rezervasyon Belgeleri (Uçuş biletleri, kalınacak oteldeki rezervasyon tarihlerinin belirtildiği evraklar)
- Gelir Durumunu Gösteren Belgeler (maaş bordroları, eğer öğrenci ise ailesinin gelirini belirten evraklar vs.)
- Sağlık Seyahat Sigortası
Varsa, Kişilerin Üzerine Zimmetli Taşınmazları Belgeleyen Tapu ve Ek Gelirlerin Yer Aldığı Belgeler
Bu belgeler, seyahat amaçlarına göre farklılık gösterebilir. Ayrıca Avusturya Konsolosluğu tarafından, gerekli görüldüğü takdirde farklı evraklar da istenebilir.
D vizesi evrakları ise ülkenin prosedürüne göre değişkenlik gösterecek ve ülke içerisinde oturma izni barındırdığı için daha detaylı bir listeden oluşacaktır.
Vize evrakları nereye teslim edilir; Başkonsolosluk tarafından yetkilendirilen akredite turizm acentelerine ve yine başkonsolosluk tarafından yetki verilen başvuru merkezlerine evraklar teslim edilebilir.
Avusturya vizesi eksik evrak teslim edildiği takdirde başvurusunuz kati surette ret edilecektir. Çünkü yukarıda da belirttiğimiz gibi Avusturya, vize başvuruları açısından katı olan ülkeler arasında yer almaktadır. Sizden istenen evrakları eksik veya hatalı teslim ettiğiniz sürece başvurunuz otomatik olarak reddedilir. Bunun için bu hususa büyük önem göstermeniz gerekmektedir.
Avusturya Vizesi Ne Kadar?
Avusturya vizesine dair en çok merak edilen konulardan biri de hiç şüphesiz vize harç bedelleridir. Avusturya vizesi ücreti için C kategorisinde bir vize alınacaksa o zaman harç bedelinin 150 Euro olduğunu söyleyebiliriz. Ancak Avusturya vizesi 6 aylık ücreti için kesin bir ücret belirtilmediği için bu bilgilerin vize başvuru merkezlerinden öğrenilebileceğini belirtebiliriz.
Avusturya vize ücreti kredi kartı ile ödenebilir mi sorusu için ise bu yolla yapılan ödemelerin kabul edilmediğini belirtelim. Ödemeler sadece nakit olarak yapılmaktadır. Ayrıca sadece Euro kabul edildiğini de vurgulayalım.
Vize harcını yatırdınız, evraklar tamam, başvurular da yapıldı diyelim. Pek, Avusturya vizesi çıkmazsa ücret iadesi yapılıyor mu? Ne yazık ki, eğer vize başvurunuz olumsuz sonuçlanırsa, vize harç bedeli iadesi gerçekleşmiyor.
Avusturya Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Avusturya vizesi kaç günde çıkıyor; 7 gün içerisinde vize çıkma durumu söz konusudur. Ancak başvuru merkezlerinin yoğunluğuna göre sürede değişmeler söz konusu olabilir.
D vizesi kaç günde çıkar; süre minimum 45 gün olarak belirtilmiştir. Ancak genelde bu tür vizelerin sonuçlanması daha uzun süreleri kapsamaktadır.
Avusturya Vizesi Almak Zor mu?
Avusturya vizesi almak zor mu; sorusu için cevap olarak evet yanıtını vereceğiz. Özellikle ilk kez Schengen vizesi alan vatandaşlar, Avusturya gibi katı vize politikasına sahip ülkelerden ne yazık ki diğer ülkelere nazaran daha zor vize alabilmekteler. Ancak ülkenize geri döneceğinizi kesin bir şekilde kanıtlar, banka hesapları açısından istenen teminatları fazlasıyla karşılar ve sizden talep edilen evrakları eksiksiz bir şekilde teslim ederseniz o zaman vize çıkması ihtimali yükselir. Daha önce Schengen vizesi almış kişilerin ise bu kadar zorlanmayacaklarını söyleyebiliriz. Bu bağlamda Avusturya vizesi kolay alınır mı; sorusu için net cevaplar vermek pek de doğru olmayacaktır.
Avusturya Çalışma Vizesi
Eğer Avusturya’ da bir iş bulduysanız ve artık bu ülkede çalışmak istiyorsanız o zaman önce Avusturya çalışma vizesi başvurusu yapmak zorundasınız. Çalışma vizeleri olarak da adlandırılan bu vize türleri için D kategorisi vizesi almanız gerekmektedir. D kategorisinden vizeler, oturma iznini de kapsamaktadır. Peki, Avusturya vizesi kaç günde çıkar; minimum 45 gün içerisinde çıktığı söylenen bu vize için aslında daha uzun vakitler aldığı bilinmektedir.
Avustuya çalışma vizesi ücreti konusunu merak edenler için bu konuda kesin bir ibare yer almadığını söyleyelim. Ancak bu bilgiler için kesin fiyat aralıklarını Avusturya vizesi başvuru merkezleri ile iletişime geçerek öğrenebilmeniz mümkün. Ayrıca evraklar konusunda detaylı bilgileri de yine buradan öğrenebilirsiniz.
Bilindiği üzere her ülkenin vize şartları farklılık gösterebilir. Bu durum gözetildiğinde Avusturya çalışma vizesi şartları içerisinde en önemli husus, evrak, belge ve formların eksiksiz bir şekilde hazırlanıp teslim edilmesidir.
Avusturya Evlilik Vizesi
Avusturya evlilik vizesi, Avusturya vatandaşı olan bir kişi ile evlenecek olan kişilerin alması gereken vize çeşidi olarak bilinir. Bu sebepten ötürü vize almak isteyen kişiler için D sınıfı Schengen vizesi verilir. Yani kişiler başvuru esnasında, D sınıfı Schengen vizesine başvuru yapmak durumundadırlar.
Avusturya evlilik vize ücreti için ne yazık ki detaylı bilgiler mevcut değil. Bu yüzden evlilik vizesi hakkında öğrenmek istediklerinizi başvuru merkezleri üzerinden öğrenebilirsiniz.
Avusturya evlilik vizesi nasıl alınır; sorusu için cevap tabi ki evrakların tam, aslına uygun ve doğru bir şekilde teslim edilmesi olacaktır. Bunlar sağlandığında evlilik vizesi kaç günde çıkar; bu vizenin çıkması için minimum 45 günlük bir sürenin geçmesi gerektiği söylenmektedir. Ancak bunlar uzun süreli vizeler olduğu için zaman daha da uzayabilir.
Avusturya evlilik vizesi için gerekli evraklar aşağıdaki listede maddelendirilmiştir.
- Nüfus Cüzdanı
- Sağlık Raporu
- Evlilik Cüzdanı
- Pasaport
- Uçak Bileti Rezervasyon Bilgileri
- Seyahat Sağlık Sigortası
- Biyometrik Fotoğraf
- Avusturya vatandaşı olan eşin kimlik bilgileri
- Evlenme Ehliyeti Belgesi
- Sabıka- Sicil kaydı
- Schengen Vizesi Başvuru Formu
- Kişilerden talep edilebilecek ek evraklar
Avusturya Öğrenci Vizesi
Avusturya öğrenci vizesi için eğer kişiler Türkiye’de okuyor ve kısa süreli bir eğitim programı için Avusturya’ya gidiyorsa o zaman C sınıfı Schengen vizesi almalıdırlar. Fakat eğitim için davetiye gerekliliğin olduğunun unutulmaması önemle belirtilir. Bu maksatla alınan Avusturya öğrenci vize ücreti 150 Euro olarak belirtilmiştir.
Ancak kişiler Avusturya’ da bulunan eğitim kurumlarında okuyacaklarda o zaman D sınıfı Schengen vizesi almak zorundalardır. Avusturya öğrenci vizesi nasıl alınır; her iki vize tipinde de istenen evraklar eksiksiz bir şekilde teslim edildiği ve vize randevusuna gidildiği sürece öğrenci vizesi alınması mümkün kılınmıştır.
Peki, Avusturya öğrenci vizesi kaç günde çıkar; D kategorisi vizeleri için bu süre minimum 45 gün olarak belirlenmiştir. Ancak C kategorisi öğrenci vizeleri için ise 7 günlük bir süreçten söz edilmektedir. Avusturya öğrenci vizesi için gerekli evrakların eksiksiz ve sorunsuz bir şekilde tamamlanıp, ilgili başvuru merkezlerine teslim edilmesi, başvurunun olumlu sonuçlanmasını sizin adınıza kolaylaştıracaktır.
Menü
En Çok Okunanlar
Neden 30 gün oruç tutuyoruz?
Mayıs 2018
Akciğer Yarası Neden Olur, Nasıl İyileşir?
Şubat 2018
Gelmiş Geçmiş En İyi Sporcular
Şubat 2018
Selfie Çubuğu Nasıl Kullanılır
Şubat 2018
Peygamberimiz ramazan’da ne yerdi
Mayıs 2018
Satranç Nasıl Bulundu? Tarihçesi
Şubat 2018
Çocuklarda Karın Ağrısı Nasıl Geçer
Şubat 2018
Türkiye’nin en tehlikeli hayvanları
Mayıs 2018
En Çok Bitcoin Kazandıran Siteler
Şubat 2018
Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için yasal mevzuata uygun çerezler 🍪 kullanıyoruz. Çarşı Medya'yı kullanarak bu çerezleri kabul etmiş olursunuz.