Giriş Yap
Çarşı Medya kullanıcı arayüzüne giriş yapmak için kullanıcı adınızı ve parolanızı girin.
Bebeklerde Beslenme Nasıl Olmalıdır?
Bebekler doğduklarında en savunmasız anlarını yaşarlar. Anne karnından sonra hayata adapte olmaya çalışırlar. Bu konuda en büyük destekçileri annelerdir. Fakat ilk kez annelik heyecanı yaşayanlar bebek bakımında tecrübesiz olduklarından onlara karşı nasıl davranacaklarını bilemeyebilirler. Karınlarını nasıl doyuracaklarını, ne kadar beslenmeleri gerektiğini bilemediklerinden aç mı tok mu uyuyor diye endişe yaşayabilirler. bir iki ay içinde zaten düzeni oturtacaklardır ama yine de başlangıçtan itibaren bebekler nasıl beslenmeli sorusuna cevap verelim.
Bebeklerde İlk 6 Ay
Bebekler doğduğun itibaren 6 ay boyunca anne sütü ile beslenirler ki onların sağlıklı gelişmesi için bu son derece önemlidir. Uzmanlara göre 6 ayın sonuna kadar hiçbir ek gıda verilmemelidir. Anne sütüne bebeğin alışması ve anneye bağlanması için de doğumdan sonraki ilk yarım saat kritik bir süreçtir. Bebek bu süre içinde annenin göğsüne tutulmalı ve emmesi sağlanmalıdır. Anne doğumdan yeni çıktığı için bebeğini emzirmede zorlanabilir. Bu durumda ona birileri yardımcı olmalı ve anne ile bebeğin tenlerinin temas etmesine dikkat edilmelidir. Bebeğin hem fiziksel olarak hem de psikolojik olarak anneye temas etmesine ihtiyacı vardır. Anne sütünün yanı sıra anneyi hissetmek ona güven verecektir. Bebeğin anne memesine alışması açısından bu ilk anlara dikkat edilmelidir. Yoksa memeyi almayı başlarda reddedebilir.
Bebekler Hangi Aralıklarla Emzirilmelidir?
Bebeklerin emzirme aralığını yine bebeklerin belirlemesi doğaldır. Çünkü yeni doğan bebekler acıktığında uyanır ve ağlar. Yani acıkma işareti uykudan kalkma ve ağlamadır. İşte bu sebeple bebeğinizi her ağladığında kucağınıza alıp emzirebilir, onu besleyebilirsiniz. Saat vermek gerekirse ortalama 2 saat arayla bebeklerin beslenmesi gerekir. Ama her çocuk farklıdır daha erken uyanıp acıkanlar olabildiği gibi daha geç acıkanlar da olabilir. Henüz sindirim sistemleri gelişmediğinden az ama sık beslenirler. Gaz oluşumunu engellemek için de 2 saatin çok da altına düşmemek gerekir. Henüz önceki alınan sütün sindirilmemiş olması gaz oluşumuna sebep olabilir.
Anne Bebek İletişimi ve Beslenme
Beslenmenin daha doğrusu emzirmenin bebek üzerinde tahmin edeceğinizden daha çok olumlu etkileri bulunuyor. İlk olarak 6 ay boyunca başka gıda alamadığından anne sütü onun tek gıda kaynağı oluyor. Susuzluğu onunla gidiyor. Açlığı onunla gidiyor. Emzirmenin sadece karın doyurmak anlamına geldiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bebeğinizin sizin kucağınıza gelmeye ve sizin teninize temas etmeye sandığınızdan daha çok ihtiyacı var. kimse ona sizin kadar yakın değil. Sizden başka güvenebileceği kimsesi yok. Bu yüzden her ağladığında ve acıktığında onu kucağınıza aldığınızda güven duygusu gelişiyor. Yetişkin bir birey olduğunda dış dünyaya karşı güvenle yaklaşabilmesi ilk 1 yılda annenin ona yeterince sevip sahiplenmesinden geçiyor.
Menü
En Çok Okunanlar
Neden 30 gün oruç tutuyoruz?
Mayıs 2018
Akciğer Yarası Neden Olur, Nasıl İyileşir?
Şubat 2018
Gelmiş Geçmiş En İyi Sporcular
Şubat 2018
Selfie Çubuğu Nasıl Kullanılır
Şubat 2018
Peygamberimiz ramazan’da ne yerdi
Mayıs 2018
Çocuklarda Karın Ağrısı Nasıl Geçer
Şubat 2018
Satranç Nasıl Bulundu? Tarihçesi
Şubat 2018
Türkiye’nin en tehlikeli hayvanları
Mayıs 2018
En Çok Bitcoin Kazandıran Siteler
Şubat 2018
Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için yasal mevzuata uygun çerezler 🍪 kullanıyoruz. Çarşı Medya'yı kullanarak bu çerezleri kabul etmiş olursunuz.