Çarşı Medya
Asistan

Kombi Bakımı Ne Zaman Ve Nasıl Yapılır?

Kombi Bakımı Ne Zaman Ve Nasıl Yapılır?

Doğalgazın ülkemize geldiği 1986 yılından beri hem evlerde hem de iş yerlerinde vazgeçilmez ısınma araçlarından biri olan kombinin, her sene ayrıntılı bir bakımı gerekir. Hem daha fazla tasarruf hem de daha fazla verimlilik açısından periyodik olarak bu bakımların yapılması şart.

Kombi Bakımında Neler Yapılmaktadır?

Kombinizin bakımını yapmaya gelen kişilerin belirli standartlar çerçevesinde hareket etmesi gerekir. Bakım sırasında ise şu işlemler uygulanır:

  1. Kombi cihazının, soğukluk ve sıcaklık durumu kontrol edilir.
  2. Su sızdırmazlık kontrolünden geçirilir.
  3. Eğer cihazda tozlanma meydana gelmişse, temizlenmesi yapılır.
  4. Cihazın, yanma brülörü temizlenir.
  5. Kombi cihazının içinde yer alan, elektrik bağlantıları kontrol edilir.
  6. Baca fanı kontrol edilerek temizliği yapılır.
  7. Bar seviyesi ayarlanarak, genleşme tankı kontrolünden geçirilir.
  8. Pislik tutucu filtresi temizlenir.
  9. Bacalı kombilerde ise, baca limit sensoru kontrolü yapılır, bacanın çekiş durumu kontrol edilir.
  10. Yoğuşmalı kombilerde ise, yoğuşma su haznesi temizliği gerçekleştirilir. Gidiş hattı yönünde yer alan, çamur ayrıştırıcı filtre temizlenir.

Kış aylarına girilen şu günlerde, evinizde yaptırdığınız kombi bakımı ile hem daha güvenli hem de daha tasarruflu ısınırsınız. Kombi bakımları genelde kış ayarlına girerken yapılır. Peki, bilmeniz gerekenler hakkında ne derece bilginiz var?

Kombi Hakkında Merak Ettikleriniz

  • Kombi cihazı ev de ya da diğer kullanım alanlarında, radyatör ve sıcak suyu ısıtmak için yakıt olarak doğalgazı kullanır.
  • İçinde yer alan pompa, üç yollu vana ve yanma odası parçalarından oluşur.
  • Sıcak suya ihtiyaç duyduğunuzda, su açıldığı andan itibaren, sensor, suyun akışını algılar. Kaç derecede kombi ayarınız yapıldı ise, suyu o dereceye kadar ısıtır.
  • Kombinizin bakımını yaptırmadan önce, cihaz üzerinde yer alan basınç seviyesini kontrol edin.
  • Eğer radyatörler hava aldıysa, su sirkülasyonu gerçekleşmez. Bu da peteklere yeterince ısı sağlamaz. Peteklerde yer alan havayı en uzak petekten başlayarak küçük bir tornavida ile alabilirsiniz.
  • Evde yapılabilecek kontrollerin sonuncusu ise, genelde banyoda yer alan, vanayı açarak, cihaz çalışır halde iken, tüm suyu boşaltmak ve ardında tekrar temiz su ile doldurmak olacaktır.
Yukarı