Çarşı Medya
Asistan

Krallığa Sahipsiniz; Reklamınızı Doğrudan Değil, Doğru Vizyonla Yapın!

Krallığa Sahipsiniz; Reklamınızı Doğrudan Değil, Doğru Vizyonla Yapın!

Çarşı Medya’dan bildiğiniz üzere; İçerik kraldır! Peki; içerik asrın kralı ise, nerenin hükümdarı?

Cevap basit; sitenizin..  Kralın tacı da sizsiniz.

Ancak ne kadar iyi olduğunuzu göstermek için biraz çabaya ihtiyacınız olacak. Firavunlar güçlerini göstermek için büyük şaheserler yaptırdılar. Bu, onların bakın benim kudretime deme şekliydi. Rakipleri olan civar imparatorluklara bu şekilde göz dağı verdiler.

2. Ramses… En büyük antik Mısır firavunu olarak bilinir. Çünkü propagandasını çok iyi yapmıştır. Günümüz reklamlarıyla Ramses’in tutumu biraz benzerdir. Örneğin; Hititliler ile yaptığı Kadeş Savaşı’nı kazanmamasına rağmen, tüm yazıtlara, ülkenin dört bir yanındaki tapınaklara savaşı çizdirmiş ve hiyerogliflere ne kadar başarılı bir muhabere yaptığını yazdırmıştır. Aslında savaş bir sonuca bağlanamamıştır. Ramses Kadeş’i alamamıştır. Ama halkına savaşı kazandıklarını duyurmuştur.

Şimdiki reklamlar da öyledir, herkes kendinin en iyi olduğunu savunur. Günümüz siyaseti de böyledir. Büyük Ramses'in de başarısı biraz dolana, olmasını istediği şeyi yapmış gibi söylemeye, halka dutmak istediğini vermeye dayalıdır.

Ancak doğru reklam taktiği bu mudur?

İçerikleriniz sürekli sitenizdeki hizmeti, ürünleri överse inandırıcı olur mu?

Burada kararı siz vereceksiniz, ya kralınızı öveceksiniz ya da çeşitli reklam araçlarını kullanarak rahat edeceksiniz….

Google Ads bu konuda yeterli olmayabilir, onu da geliştirmeniz gerekir. Hiçbir şeyi şansa bırakamazsınız.

Daha iyi tahminler yaparak, herkesin yaptığının önüne geçebilirsiniz. Elbette yeni açılardan yaklaşmanız gerekir.

SEM Analizinde Öne Çıkın!

Bunun için matematiksel ve basit bir uygulama olan regresyonu önerebiliriz. Google Ads reklam harcamalarını ayarlayarak elde edebileceğiniz dönüşüm hacmine bakacağız. Ama önce…

Regresyon Nedir?

Verilere uymaya çalışan bir algoritmadır. Sürekli artan bir çizgidir. Bu çizgi doğrusaldır ve eğmek isterseniz harcama limitini azaltmanız gerekir.

Örneğin;

Reklam vermek için 3 bin TL harcadınız ve 1000 kişi görüntüledi; 30 kişiden iş aldınız.

Ertesi gün 3.500 harcarsanız, dönüşüm de doğru orantılı şekilde artar. 35 kişinin size müşteri olarak ulaşmasını sağlarsınız.

Maliyetiniz yani Google Ads’teki günlük harcama limitiniz, dönüşüm oranını doğrudan etkiler.

Limiti arttırırsanız daha fazla kişiye ulaşırsınız.

Bunda bir sorun var gibi duruyor; 1000 kişi sitenizi ziyaret etti ama bunlardan 30 u hizmet ya da ürün almak için müşteriniz oldu. Peki, reklamınıza tıklayan ve sizden hizmet almayan insanlar kimler?

  • Sitenizi beğenmemiş olanlar;
  • Hizmetlerinizin ona uymadığını fark edenler;
  • Sizi güvenilir bulmayanlar;
  • İçeriklerinizi beğenmeyenler;
  • Arama butonunu bulamayanlar;
  • İletişim formunu doldurmak için üşenenler;
  • Sitenin, sayfaların yavaş açılması;
  • Farklı birkaç firmaya bakacakları için sitenizden çıkıp da geri dönmeyenler;
  • Sitenizde fiyat görmek isteyip de göremeyenler;
  • Çok pahalı olabileceğinizi düşünenler;
  • Kalitesiz olabileceğini düşünenler;

Vs vs vs… bin çeşit insan varsa, düşünceleri de bin çeşit olacaktır. Bunlardan 30unu kaptınız. 

Şimdi ya bu 30'u gibi olan müşterilere yöneleceksiniz ya da sitenize bakıp çıkan 970 kişiyi de elde etmeye çalışacaksınız.

Yapmanız gerekenler;

Sitenizin tasarımını sorgulayın. Algıyı yönetmek için sitenizin anlaşılır olması lazım.

Hizmetlerinizi net açıklayın, yaptıklarınızı resimlere dökün. Ancak ücretli görseller de kullansanız, kendi çektirdiğiniz gerçek görseller kadar etkili olmazlar. Orijinal fotoğraflar çektirip sitenize yerleştirin, müşterinin size güvenmesini sağlar.

İçeriklerinizi okuma zahmetine girdiyseler, onları beğenmemiş olabilirler. İçerikte ne yazdığı genelde önemli değildir. İlk bakışta ne gördükleri önemlidir. Bu nedenle editörünüz gerçek görsellerle makaleleri süslerse müşteri sizi aramak ister; çünkü güvenir. Bir de hemen ara butonunuz olursa, müşterinizi telefona numara yazma derdinden de kurtarırsınız. Unutmayın, insanlar üşengeçtir ve hız çağında yaşıyoruz.

Öyleyse siteniz yavaşsa beklemek istemeyecektir. 3 saniye hakkınız var, müşteri için sayfanız hızla açılmadıysa boşuna reklama tıkladı demektir. Çünkü sitenizi asla göremeden çıkacaktır.

Müşterilere fiyat vermek çok önemlidir. Fiyatları görmeleri size güvenmelerini sağlar. Üstelik bütçesine uygunluğa bakar. Genelde hiçbir rakibiniz fiyat vermeyeceği için ve siz açıkça neyi ne kadara yaptığınızı söylediğiniz için müşteri artık sizindir.

Şunu Düşünün!

Bir an firma sahibi değil, müşteri olduğunuzu hayal edin. Bu an, biraz uzun sürsün ???? Siz bir müşteri olarak ne görmek isterdiniz?

Yukarı