Çarşı Medya
Asistan

Eskişehir’de Görülecek Yerler

Eskişehir’de Görülecek Yerler

Eskişehir; ülkemizin en kalabalık 25. ilidir. Antik ve orta çağ Yunanca Dorylaion olarak bilinen kent Şarhöyük harabelerinin güneyinde kalan yerde yerleşim alanına sahiptir. Millî mücadele yıllarının en önemli zamanlarının geçtiği bu güzel ilimiz; 1993 yılında Büyükşehir Belediyesi olmuştur.

TÜİk istatistiklerine göre 888bin 828 m2’lik alana sahip ilimiz, Porsuk çayı ile ünlüdür. Osmangazi Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi ile, tam bir öğrenci kentidir.

Eskişehir’de Gezilecek Tarihi Yerler

Farklı uygarlıklara ev sahipliği yapan Eskişehir’deki tarihi mekanlar arasında müzeler, harabeler, camiler bulunur. Gerek eski mimarisi ve gerek yeni mimarisiyle göz kamaştırıcı olan bu güzel ilimiz; taksiyle, tramvayla ya da otobüsle rahatlıkla gezilebilir.

Kaleleri;

  • Akhisar Kalesi: Han ilçesindedir. Yüksek bir kayalık üzerinde konumlanmıştır. Gün boyu ücretsiz şekilde ziyaret edilebilir.
  • Akpare Kalesi: Seyitgazi’nin Çukurca Köyü’nde yer alır. Doğal sit alanıdır. Gün boyu ücretsiz görülebilir.
  • Asar Kale: Seyitgazi ilçesindedir. Anıtsal sarnıçtır. Gün boyu ücretsiz görülebilir.
  • Deveboynu Kalesi: Seyitgazi Çukurca Köyü’ndedir. Dar kaya merdivenleri bulunur. Ücretsiz görülebilir.
  • Doğan Kale: Doğan başına benzeyen yapısıyla oldukça ilginçtir. Seyitgazi Çukurca Köyü’ne yakındır ve ücretsiz görülebilir.

Yazılıkaya Köyü’nde bulunan Pişmiş Kale, Han ilçesindeki Gökgöz Kale ve Kocabaş Kale, lahit kaya mezarlarının bulunduğu Seyircek Kale, Roma dönemine ait Gökçekısık Kale ücretsiz ve gün boyu ziyarete açıktır.

Anıt ve Mezarlar;

  • Solon Mezarı: Aslanlı Mabet olarak bilinir. Kümbet Köyü’nde bulunan mezar, gün boyu ücretsiz ziyaret edilebilir.
  • Gerdekkaya Mezar Anıtı: Seyitgazi Çukurca Köyü’nde bulunan anıt mezar, Helenistik Çağ dönemine aittir. Gün boyu ve ücretsiz görülebilir.
  • Hamamkaya Frig Kaya Mezarı: İki kısımdan oluşan mezar Seyitgazi Çukurca Köyü’ndedir. Ücretsiz görülebilir.
  • Asmancık İnleri Kaya Mezarları: Gün boyu ücretsiz olarak görebileceğiniz kaya mezarları, Kümbet Köyü’ne 1 km uzaklıktadır. Frig, Roma ve Bizans dönemine aittir.
  • Dede Korkut Anıt Duvarı: 2013 yılında inşa edilmiş, 46 m uzunluğundadır. Odunpazarı Sümer Mahallesi’nde bulunur. Anıtın ön yüzü su sebili ve su perdeleriyle donatılmıştır.

Cami/Mescit ve Türbeler;

  • Odunpazarı Reşadiye Camii: Odunpazarı’nda bulunan gün boyu ücretsiz ziyaret edeceğiniz cami, etkileyici mimarisiyle göz alıcıdır. Caminin hemen arkasında bulunan Taşbaşı Çarşısı da görülmeye değerdir.
  • Sivrihisar Kurşunlu Camii: Gün boyu ücretsiz görülebilen ve yanında İrfaniye Medresesi’nin bulunduğu Kurşunlu Camii, 1492 yılında inşası tamamlandı.
  • Hüsrev Paşa Camii: Han ilçesinde bulunan camiinin aynı adı taşıyan külliyesi bulunur. Ters T planına göre inşa edilen camii, 4.Murad’ın veziri Hüsrev Paşa’dan ismini alır. Gün boyu ücretsiz şekilde ziyaret edilebilir.
  • Kurşunlu Camii ve Külliyesi: Osmanlı dönemi eserlerinden olan cami ve külliye, medrese bölümüyle, ilk lületaşı müzesine de ev sahipliği yapar. Mevlevihane için her gün 13.00-17.00 arası ücretsiz şekilde ziyaret edilebilir.
  • Akdoğan Mescidi: 15.yüzyıl eseridir. Gün boyu ücretsiz ziyaret edilen mescidin girişi doğu tarafındadır ve kapıda 3 adet pencere vardır.
  • Yunus Emre Külliye ve Türbesi: Haftanın her günü 09.00-17.00 arası ücretsiz ziyaret edilebilen külliye ve türe, din turizmi için idealdir.
  • Şeyh Sücaeddin-i Veli Külliyesi ve Türbesi: 700 yıllık dut ağacının bulunduğu külliyede dört kubbeli havuzu, camisi, imareti ve mezarlıkları bulunur. Ücretsiz ve gün boyu ziyaret edilebilir.

Sivrihisar Kurşunlu’da bulunan Seyyit Mahmut Suzani Külliyesi, Yazıdere Köyü’nde bulunan Üryan Baba Türbesi, Kümbet Köyü’ndeki Himmet Baba Türbesi, Seyitgazi ilçesi Doğançayır Köyü’nde bulunan Melik Gazi Türbesi de ücretsiz ve gün boyu görülebilir.

Kiliseler;

  • Sivrihisar Ermeni Kilisesi: Vaftiz odası ve papaz odası bölümlerinden oluşur. İki yanında çan kuleleri vardır. 1881 yılında inşa edilen kilise, Surp Yerotutyun Ermeni Kilisesi olarak da bilinir. Sivrihisar’da bulunan kilise gün boyu ücretsiz gezilebilir.
  • Berberini Kaya Kilisesi: Antik kilise Seyitgazi Kümbet’te bulunur. Gün boyu ücretsiz gezilebilen kilise, kaya içine oyulmuştur. Kaya mezarlar da bulunur.

Antik Kentler;

  • Han Antik Kenti: Han ilçesinde bulunur. Gün boyu ücretsiz gezilebilecek antik kent, yer altı kentidir. Tahıl ambarları, yol şebekeleri bulunur.
  • Ballıhisar Antik Kenti: Sivrihisar’dadır. Günümüze sadece antik tiyatrosu kalmıştır. Giriş ücretsiz olmakla birlikte kış döneminde 08.00-17.00 ve yaz döneminde 09.00-19.00 saatleri arasında görülebilir.
  • Midas Anıtı: Yazılıkaya Köyü Han ilçesinde bulunan anıt, Eskişehir’e gelindiğinde görülmesi gereken yerlerdendir. 17 m yüksekliğe ve 16.5 m genişliğe sahiptir. Kış döneminde 08.00-17.00, yaz döneminde 09.00-19.00 saatleri arasında ücretsiz şekilde gezilebilir.

Mimari Yapılar;

  • Saat Kulesi: 1899 yılında inşası tamamlanan saat kulesinin saat başı çalmaya devam etmesi önemlidir. 8 basamakla kuleye çıkılır. 24 saat ziyarete açıktır.
  • Eskişehir Tren Garı: 1953 yılında temeli atılan gar, 1955 yılında çalışmaya başlamıştır. Tarihi bir duraktır.
  • Atlıhan El Sanatları Çarşısı: 1850’li yıllarda yapıldığı söylenen çarşı; Odunpazarı evlerini yaşatma projesi kapsamındadır. Her gün 09.00-19.00 saatleri arasında açıktır.

Tüm bunların yanında hafta için her gün 08.00-17.00 saatleri arasında Tarihi Turan Numune Mektebi Ders Araçları Sergi Evi’ni ücretsiz ziyaret edebilirsiniz. Pazartesi günleri dışında saat 09.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edebileceğiniz Yeşil Efendi Evi de ücretsiz gezebileceğiniz yerler arasında yer alır.

Eskişehir’de Gezilecek Modern Mekanlar

Rengarenk Odunpazarı evleriyle, farklı bir hava sunan Eskişehir’de gezilecek modern mekanlar da en az tarihi mekanları kadar ilgi çekici ve özel yerlerdir. Müzeleri, alışveriş merkezleri, parklarıyla farklı bir sentez yakalanmıştır.

  • Porsuk Çayı ve Adalar: Eskişehir’in meşhur Porsuk Çayı, dinlenip nefeslenmek için en ideal yerlerden biridir. Porsuk Çayı kenarında bulunan yeşilliklerde isterseniz uzanıp gökyüzünü seyredebilir isterseniz, elinize alacağınız enstrümanlarla anın keyfini çıkarırsınız. Aynı zamanda gondol ve tekne gezintisi yapabilirsiniz. Gondol gezileri için en fazla 4 kişi seyahat ederken, tekne gezintisi için 10 -15 kişilik gruplar oluşturulur.  Tekne fiyatları 9 TL olurken, turistik gondol gezisi fiyatları için 45 TL alınır.
  • Sazova Parkı: 5-11 yaş arası çocukların eğlenip öğrenebilecekleri masal kent. 9 farklı şehrin en ünlü mimarileri örnek alınarak oluşturulan şato, papağan evi, su altı dünyası ve hayvanat bahçesiyle, görülmeye değer yerlerden biridir. Pelikan gölü ve Japon mimarisiyle tasarlanan yapısıyla oldukça güzeldir. Çoğunlukla gezilecek her bölüm için yetişkinlerden 10 TL, öğrenci ve 65 yaş üzeri için 5 TL ücret alınır.
  • Balmumu Heykel Müzesi: Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından kurulan müzede; Osmanlı padişahlarından film yıldızlarına, ses sanatçılarına, cumhurbaşkanlarına kadar 160 adet balmumu heykel bulunuyor. Pazartesi günleri kapalı olan müze; hafta içi ve hafta sonlarında saat 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Giriş ücretleri tam 14 TL öğrenci 7 TL ücret alınıyor.
  • Odunpazarı Modern Müze: Eskişehir’in turist çeken bir başka müzesi ise; modern sanat eserlerinin sergilendiği sanat müzesidir. Ahşap ve farklı malzemelerden yapılan sanat eserleri, oldukça büyüleyicidir. Tam biletler 20 TL, öğrenci ve 12 yaş üstü çocuklar ile 65 yaş üstü kişiler için 15 TL, grup biletlerinde 18 TL ücret alınıyor. Pazartesi günü dışında haftanın her günü saat 10.00’da açılan müze, pazar günleri saat 11.00’de hizmet veriyor.
  • Kent Park: Doğayla iç içe olabileceğiniz, deniz ya da havuzu aratmayacak 350 m uzunluğundaki yapay plajıyla görülmeye değer yerlerden biridir. Park sahilinde özel bölüm bulunurken, binip dolaşabileceğiniz at ahırı da bulunuyor.
  • Şelale Park: 38bin m2’lik alanıyla, Eskişehir’i panoramik olarak seyredebileceğiniz park, arka planında oluşturulmuş yapay şelalelerden adını alıyor.

Eskişehirlilerin buluşma noktası olan Espark AVM ise; 4 katlı otoparkı, 150 mağazası ve 1100 araçlık otoparkıyla, kentin en kalabalık yerlerinden biridir. Hipermarketi, 9 sinema salonu, çocuk oyun alanları, kafe ve restoranlarıyla, şehrin canlı yerlerinden biridir.

En ünlü markaların ürünlerine yer veren mağazalarıyla ünlenmiş Vega Outlet, alışveriş cennetlerinden biridir. Carrefour hipermarketin dışında, birçok farklı türde mağaza hizmet verir.

Eskişehir’de havalar oldukça değişkendir. Kış aylarında geldiğinizde gece – derecelere alışkın olmanız gerekir. Eskişehir’in havası kurudur ve geceleri özellikle kış aylarında ayaz etkiler. Eskişehir’deki tatiliniz için uyarılar kapsamında önerebileceğiniz; sonbahar ve kış aylarında geldiğinizde şemsiye, yağmurluk ve yoğun kar yağışına uygun şekilde temkinli gelmeniz gerekir.

Eskişehir’de Gezilecek Doğal Güzellikler

Yeşil alanları ve doğal parklarıyla görülmeye değer birçok yere sahip olan Eskişehir’deki doğa harikaları günün her saatinde ziyaret edebileceğiniz yerlerden oluşur.

  • Kanlıpınar Göleti ve Şehr-i Derya Parkı: Belediye tarafından yenilenerek halkın kullanımına açılan park ve gölet; hafta sonlarını değerlendirmek için oldukça idealdir. Şehr-i Derya 1 milyon m2’lik alanıyla oldukça büyük bir alana sahiptir. Ancak 150 m2’lik alanı kullanıma açıktır. Piknik yerleri, çocuk oyun alanları, yürüyüş parkurlarıyla oldukça güzeldir.
  • Balıkdamı Kuş Cenneti: Ülkemizin en büyük sulak alanlarından biridir. Sivrihisar ilçesinin 40 km güneyinde bulunur.  Asya kuşlarının uğrak yeri olan kuş cenneti 30bin dönümlük arazide kuruludur. 256 göçmen kuş türüne ev sahipliği yapan arazi; 1994 senesinde, yaban hayatı koruma kapsamına alınmıştır.
  • Şehr-i Aşk Adası: Porsuk Çayı üzerinde yapay bir ada olarak kurulmuştur. Sevgililer Günü, nikah tazeleme, yıldönümü gibi günlerin kutlandığı en özel yerlerden biridir.
  • Musaözü Tabiat Parkı: Millî Tabiat Parkı olarak 20211 yılında koruma altına alınan park, Eskişehir-Kütahya yolu üzerindedir. Gölette olta balıkçılığı yapılırken, kamp yapma alanlarıyla da sıklıkla ziyaret edilen yerler arasındadır. Musaözü Köyü üzerinden ulaşılan park; tam 4 TL, indirimli 2 TL, motosiklet ile 6 TL, araç ile 12 TL, minibüsle 36 TL, midibüsle 60 TL, otobüs ile 108 TL ücret ile giriş yapılabilir. 65 yaş üstü kişiler ve 7 yaş altı çocuklar için ücretsizdir.
  • Eskişehir Kent Ormanı: 2004 yılından itibaren ziyarete açık hale getirilen orman, Eskişehir’in güneyindedir. Özellikle bisiklet turları için idealdir. Piknik ve mangal için özel yerler bulunurken, kamp yapmak imkânı sunar.
  • Kanlıkavak Parkı: Hafta sonları oldukça kalabalık olan şehrin orta yerine kurulmuş 10bin m2’lik alanıyla oldukça güzeldir. Çocuk oyun alanları, engelli çocuklar için oyun parkuru, fitness alanı, süs havuzu, yürüyüş ve bisiklet parkurlarıyla oldukça hareketli bir yerdir. Yeşillikler içindeki alanda çay bahçeleri ve piknik alanları bulunur.
  • Japon Bahçesi: Sazova Parkı içinde 22 dönümlük arazide yer alan Japon bahçesi; amfi tiyatrosu, yürüyüş alanları, çok sayıda ağaçlarıyla görülmeye değer yerlerden biridir. Gölet üzerinde kurulan köprülerde seyir imkânı olurken; Japon eriği, Japon elması ve Japon kirazı ağaçları da bulunur.
  • Toprak Dede Hayrettin Karaca Parkı: Çamlıca mevkiinde yer alan park 20 dekarlık bir arazide kuruludur. 150 tür bitki bulunan arazide, küçük derelerle bağlanan üç gölet, restoran ve kafeler de hizmet veriyor.
  • Odunpazarı Botanik Parkı: 43bin m2’lik alanıyla ülkemizin en büyük dördüncü botanik parkı olan park, 2014 yılından beri hizmet veriyor. Şifali bitkileri, göleti, mevsiminde yıllık açan çiçekleri, tropik bitkilerin bulunduğu sera görülmeye değerdir. 24 saat açık parkta sarmaşık tüneli, gerçekten görülmeye değer bir güzellik sunuyor.
  • Regülatör Piknik Alanı: Eskişehir-Kütahya yolunun, 5.km’sinde yer alan piknik alanı, 50bin m2’lik bir araziye sahiptir. Özel piknik alanları, çocuk piknik üniteleri, çocuk parkları, oyun bahçeleri, yürüme yolları, koşu ve bisiklet parkurları, büfe ve çay bahçeleriyle görmeniz gereken yerlerden biridir.

Konumu itibariyle, birçok şehir, kasaba ve köye yakınlığı sayesinde, geniş gezme alanı sağlayan Eskişehir; günübirlik, kışlık ya da hafta sonu tatili için en ideal kentlerden biridir.

Eskişehir’in Meşhur Yemekleri

Tipik Anadolu kenti yanında, kendini modernleştirerek, daha çağdaş şehirler arasında yer alan Eskişehir’in geleneksel yemekleri de kaçırılmaması gereken lezzetlerden oluşur. Özellikle Balkan ve Kırım’dan aldığı göçler sayesinde, yöresel yemekler oldukça zengin bir yelpazeye yayılır.

  • Çibörek: Güzel börek anlamına çibörek, bir Kırım/Tatar yemeğidir. Bağımlılık yaratan hamur işi şuberek, şırbörek adlarıyla da anılır. Papağan Çibörek Evi, Eskişehir Mutfağı, Has Kırım Börekçesi, Tatar Evi Çibörek Evi, Alpu Çibörek Evi gibi yerlerde, bu enfes lezzeti tadabilirsiniz.
  • Balaban Köfte: Eskişehir özel lezzetlerinden biridir. Pideli köfte adıyla da bilinen bu lezzet, Kırım’dan göç eten Tatarlar’ın lezzetlerindendir. Eskişehir’de Fahrettin Usta Balaban Kebap Salonu, Es Balaban Kebap Salonu ve Abdülselam Balaban Kebap Salonu arasında tercih yapabilirsiniz.
  • Kuzu Sorpa: Tatar kültürün bir başka lezzeti olan kuzu sorpa, kokusuyla da sizi cezbedecek özelliğe sahiptir. Kırım’da Tepreş Kutlamaları için hazırlanan bu lezzet, Eskişehir’in meşhur lezzetlerinden biri olmuştur. Odunpazarı’nda bulunan Saklı Bahçe Kırım Çibörek restoranda deneyimleyebilirsiniz.
  • Yufkalı Büryan: Siirt ve Bitlis yemeği olan bu enfes tat, Eskişehirlilerin birkaç ufak değişikliğiyle, muhteşem bir lezzete dönüşür. Kuyu kebabının farklı bir çeşidi olan lezzet, kuzu etinden yapılır. Abdülselam Balaban Kebap Salonu ve Fahrettin Usta Balaban Kebap Salonu’nda bu enfes lezzeti tadabilirsiniz.
  • Kıygaşa: Pişi olarak da bilinen bu lezzet, Eskişehir’in en özel hamur işlerinden biridir. Peynir ve çay ile daha da lezzetlenir. Ayten Usta Gurme’de yiyebilirsiniz.
  • Göbete (Tatar Böreği): Geleneksel hamur işlerinden olan Göbete, yine bir Tatar lezzetidir. Kuru soğan, kıyma, tuz ve karabiberden hazırlanan iç harcı ile enfestir. Ayten Usta Gurme’de yemeyi tercih edebilirsiniz.
  • Abısta: Çerkez mutfağına ait bu lezzet, Eskişehirliler için ekmek görevini üstlenir. Çerkez peyniri ve Abaza peyniri kullanılarak hazırlanan bu lezzet, hafifliği ve sağlıklı yapısıyla da tercih edilir. Çoğunlukla Eskişehir’in köylerinde ve Eskişehir yerlilerinin sofralarında bulunur. Restoranlarda rastlanmaz.
  • Acı Gıcı: İlkbaharda toplanan acı gıcı otundan hazırlanan ve çoğunlukla yöresel yemek sunan restoranlarda bulunabilen bir lezzettir. Adı çok fazla duyulmasa da gurmelerin keşfettiği bir lezzet olarak bilinir.
  • Pasa: Pancar yaprakları ve yumurtayla yapılan bir lezzettir. Besleyici yapısıyla da sağlıklıdır. Yöresel yemek veren restoranlarda bulunabilir.
  • Harşıl: Yoğurtlu ıspanak boranisi olarak adlandırılan lezzet, Eskişehir’de çoğunlukla evlerde yapılırken; vejetaryen lezzetleri sunan restoranlarda bulabilirsiniz.
  • Leblebi Kurabiyesi: Çayın yanında tadabileceğiniz bu minik lezzetler, Eskişehir’de Talkan kurabiyesi olarak adlandırılır. Odunpazarı’nda met helva ve haşhaşlı çörek satan fırınlarda bulunur.

Tüm bunların yanında çorbalarıyla da zengin bir ürün yelpazesi olan Eskişehir’de; Göceli tarhana, etli bamya çorbası, toyga çorbası, bıt bıt çorbası, tutmaç çorbası, miyane çorbası da tadılması gereken lezzetler arasında yer alır.

Eskişehir’de tatlı dendiği zaman; Karakedi Bozacısı’nda boza, İnan met helva, Tanınmış Helvacı halkalı şeker, Sivrihisar baklavası yiyebilirsiniz.

Eskişehir’e Gidince Mutlaka Yapılacaklar

Eskişehir’de yapmadan dönmemeniz gerekenler arasında hem ailenizle yapabileceğiniz hem de sınırsız eğlence aktivitelerine katılabileceğiniz aktiviteleri içerir.

  • Lüle Taşı Müzesi ziyaret edilerek, çeşitli hediyelik eşyalar alınabilir.
  • Modern Sanat Müzesi ziyaret edilebilir.
  • Atlıhan El Sanatları Çarşısı gezilebilir. Çeşitli mücevher ve süs eşyası alınabilir.
  • Anadolu Üniversitesi gezilebilir.
  • Porsuk Nehri’nde tekne ve gondol gezintisi yapılabilir.
  • Sazova Parkı’nda; hayvanat bahçesi, su altı dünyası ile Bilim ve Sanat Merkezi gezilebilir.
  • Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından kurulan Balmumu Heykel Müzesi gezilebilir.
  • İlk Türk otomobili olan Devrim arabası görülebilir.
  • Din turizmi gerçekleştirenler için birçok cami, külliye ve medrese ziyaret edilebilir.

Aynı zamanda hamamlarıyla da bilinen Eskişehir’in hamamları ziyaret edilebilir.

  • Alçık Hamamı: En eski hamamlardan biridir. Kadınlar hamamıdır. Hamam suyunun böbrek taşı ve romatizmal hastalıklara iyi geldiği söylenir. Deliklitaş Hamamyolu’nda bulunan yer her gün 05.30-22.00 saatleri arasında açıktır.
  • Erler Hamamı: Erkeklere hizmet veren bir hamamdır. 1000 yıllık geçmişi vardır. Hamamyolu caddesinde bulunan hamam, pazartesi günleri kadınlara özeldir.
  • Kumacık Hamamı: Sivrihisar’da bulunan hamam, bakımsızdır. 1407 senesine ait olduğu söylenir. Gün boyu açıktır ve giriş ücretsizdir.
  • Tarihi Seydiler Hamamı: Sivrihisar’daki hamam, 17.yüzyıl esintileri taşır. Alınacak hizmete göre giriş ücreti değişir. Hafta içi kadınlar, öğleden sonraları erkekler için hizmet verir. Pazar günü sadece erkeklere özeldir.

Eskişehir gerek parkları, doğa bahçeleri, orman alanları, hamam, cami, medrese ve külliyeleriyle, gezilip görülmesi gereken yerlerden oluşur. Anadolu’nun izlerini taşısa da modernleşme yolunda büyük adım atarak, yüzünü tamamen değiştiren Eskişehir, üniversitelerden dolayı da tam bir öğrenci kentidir.

Eskişehir Gece Hayatı ve Ünlü Barları

İki büyük üniversitesiyle hem öğrenci kenti olmasının hem de hareketli gece hayatının yaşandığı Eskişehir gece hayatı ve ünlü barları, şehri gündüz ve gece oldukça hareketlendirir.

Meyhaneleri, barları, kafeleri ile uygun fiyatlara eğlenebileceğiniz mekanları bulunan şehir, güvenlik bakımından da rahat edebileceğiniz imkânlar sunuyor.

  • Eskişehir Barlar Sokağı: İstanbul Taksim’i aratmayacak barlar sokağı, akşam 19.00-02.00 saatlerine kadar açıktır. Gündüz vakti genelde gezme alanı olarak kullanılan sokak, gecenin rengini aratmayacak gündüz faaliyetleriyle de ilgi çeker. Hoşnudiye Mahallesi’nde bulunan bu güzel sokakta 20’ye yakın eğlence merkezi bulunur.
  • Peyote: Alternatif müzik arayışı içinde olanlar için idealdir. Barlar Sokağı’nda bulunan mekân, açık ve kapalı alana sahiptir. 12.00-24.00 saatleri arasında hizmet verir. 0222 231 30 60 hatlı telefondan rezervasyon yaptırılabilir.
  • Çamur Şevket Meyhanesi: Geniş bahçesi, herkese hitap eden kaliteli hizmetiyle oldukça davetkardır. Tepebaşı Yeniakçayır Mahallesi’nde bulunan meyhane, sanat müziği eşliğinde eğlenceli vakit geçirmek isteyenlerin uğrak yeridir. 0222 413 20 74 numaralı hattan rezervasyonlarınızı yaptırabilirsiniz.
  • Kör Kâmil Meyhanesi: En eski Eskişehir meyhanesidir. 1936 yılında kurulan hizmete başlayan meyhane rezervasyonla müşteri alır.  Rezervasyon için 0222 231 60 11 numaralı hattı arayabilirsiniz. Mekânda sarı kart ve kırmızı kart uygulaması bulunur. Saat 23.00’de çalan düdük, hizmetin bittiğini haber verir. 23.30’da ikinci düdük çalar ve hesaplar toplanır. Eğer kırmızı kart alan bir müşteri olursa, bir daha mekâna giremez.
  • Hangover: Kafe ve bar olarak iki farklı hizmet sunar. Geniş bar alanı bulunurken, iç ve dış mekanlarda ücretsiz internet kullanılabilir. Hoşnudiye Mahallesi’nde bulunan mekân 09.00-02.00 arasında hizmet verir. Rezervasyon için 0222 234 04 03 numaralı hat aranabilir.
  • 222 Park: İsmini şehrin alan adından alan mekân yıl boyunca çeşitli konserlere ev sahipliği yapar. Geniş alkol menüsü bulunur. Her gün 12.00-04.00 arasında hizmet verir. 0222 320 11 11 numaralı hattan rezervasyon yaptırılabilir.

Eğlencenin üst seviyede ve güvenlikli şekilde gerçekleştiği gece hayatı hem erkek hem de kız öğrenciler için, güvenli eğlenceyi de beraberinde getirir. Ancak şu sıralar koronavirüs sürecinde, belli kapasiteye kadar müşteri alabilen mekanlar, gelen son yasaklardan sonra hafta sonları tamamen kapalıdır.

Yukarı